Activiteiten 1986

 

De volwassenen, zoals ze (misschien wel onbewust) vanaf het begin genoemd werden starten met zo om de veertien dagen op zaterdagnamiddag van 16u30 tot 18u30 te oefenen.

Reeds van bij het begin dacht de leiding aan een eigen gelaat voor de volwassenen. We begonnen niet met 'schoenlappertje'  of zo maar dansen waar zwier en stijl inzaten.

De winter brachten wij voor, misschien wel, het eerst zwetend door. Want wie dacht: 'Fysiek' dit is een nieuw gegeven voor ons, wat dat tempo was eigenlijk al lang niet meer voor ons weggelegd en toch zat er beterschap in...

Zou het niet in Zonhoven geweest zijn bij de Bessembinders (22.03.86) dat wij door die vinnige leiding meegesleept werden naar onze eerste dansavond tussen de soortgenoten, allerhande volksdansgroepen van de Limburgse Volkskunstgroepen (aan de ingang al direct een grote pint met oor). Daar ondervonden wij nog meer hoe fijn het kon zijn om op zo een avond samen te dansen. Alhoewel Carla en haar helpers-leiding aanhoudend ons moest vertellen welde danse het was en dat wij daar ook al iets van konden of het zelfs snel even konden aanleren. Braaf zoals steeds deden wij mee.

 Maar, wij konden toch niet verder zonder een echte goede kledij! Dus eenieder hielp mee: de groep bezorgde de dames een blauwe rok, een witte short en een geruit sjaaltje. Witte sportkousen werd door ieder zelf voorzien en de mannen werden in hun hemd gezet, maar naast hun wit hemd zouden ze ook een blauwe broek morgen dragen. En ja er zt nu wel eenheid inde volwassen groep van Het Weverke.

 

30.04.86

Meiboomplanting in Genk: Jaja de volwassenen dikten de grote groep van ons Weverke aan. En Genk zag dat wij niet niks waren.

28.06.86

Ook het schoolfeest in Oud-Waterschei ontbrak niet op 't appel: Voor eigen publiek ons allereerste echte optreden en met welke glans. Denk maar aan het applaus, alhoewel de temperatuur die dan geen danstemperatuur was.

31.08.86

's morgens het optreden op de zondagsmarkt en dan door naar Kerkom achter Sint-Trioden. Jaja samen naar het oogstfeest.

09.11.86

De groep kan in Molenheide optreden, echt op nieuwe bodem en wij, de volwassenen, mee natuurlijk.

20.12.86

Kerstfeestje