Het Weverke 15 jaar Jong!

Zoals 'Het Weverke' steeds in deze 15 jaar gedaan heeft, is het ook nu weer aan de orde: De kinderen vieren dit feest tussen vrienden en familieleden.

Zoals meestal was het nu weer: Ouders kom van uw stoelen af en kom gezellig mee volksdansen. Dat gebeurde dan ook wel maar steeds bleef het bij sporadisch een keer mee dansen; Maar kijk, wat gebeurde er?. Bij de volgende optredens her en der, zoals in het Wit Kasteel te Kerkom, zaten sommige van die ouders weer te wachten. De kinderen waren vervoerd. Picknick bij en pintje drinken tot het optreden achter de rug was. En dan wer er gezegd: 'Tot de volgende keer.' En ja de leiding zag dat de ouders aan 'Het Weverke' hingen en 'aanleg (?)', 'interesse', hadden om ook te dansen.

De drang tot: 'en wij....' werd groter en in december wat het dan zover. Carla en Marc C. namen de start met deze onwennige ouders, gesteund door een aantal van hun leiding.

Wat voor hen een plezante calvarieberg zou worden met start aan de voet, zaten de volwassenen van bij het begin reeds bovenaan de berg echt in de wolken. Want wij zijn erbij, wij doen aan volksdansen, zetten onze eerste passen. Ditmaal de ouders in de voetsporen van de kinderen. Ook dit kan bij 'Het Weverke'. Wij zijn nog steeds niet uit deze voetsporen geraakt (2010)